František Prosecký - malířství - natěračství | veteran muzeumKostelní 251, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem, tel.: 566 552 789, e-mail: malirstvi@jihlavsko.com
Aktuality
Levné ubytování Vysoké Mýto, Penzion u Bakaláře
Úvod -> Malé Muzeum Malých Motocyklů

Malé motocykly

 Od roku 2021: S lítostí musím oznámit, že MMMM je zrušeno a s radostí, že exponáty jsou již přístupné (a dokonce je jich i více) v našich hlavních prostorách, a to v Depozit Muzeu veterán TATRA klubu Bystřice nad Pernštejnem, vchod z ulice Na Vyhlídce :

 

     Starší informace :                                                                                                                                                                                                     V současné době jsou exponáty přestěhovány do depozitních prostor a začíná se hledat čas a finance na rozšíření prostor na bývalém lihovaře.Depozit - Muzeu by takovéto rozšíření rozhodně neublížilo.

      Tak zájemci o prohlídku exponátú MMMM prosím vydržte, exponáty budou zase vystaveny a na těchto stránkách bude i informace od kdy.

 

                       Děkujeme.

 

Malé Muzeum Malých Motocyklů v Bystřici nad Pernštejnem je otevřeno od konce května 2006. K vidění jsou i zahraniční motokola.                                                                                               Z Čs. motocyklů "silnější" kubatury tu je Bizon, který stojí v popředí, neboť je stále využíván. Policejní Jawa 634 v původní barvě je tedy také schopná výjezdu, což občas i dokazuje.                         Nad motocykly ČZ visí jízní kolo značky TATRA i s Tatra acetylénovým osvětlením.                                Vzádu další zahraniční stroje : anglická policejní Velocette, italský závodní Motom 50ccm Před čelní stěnou je to, co dalo těmto skromným prostorům název - MALÉ MOTOCYKLY Malé jsou ovšem jen co se obsahu týče, svýmy výkony mnohdy dokázaly pravý opak.  Nechybí tu i malý vojenský koutek. Dost ale popisování a čtení. Již víte, kde se Muzeum nachází, kdy je otevřeno, tak do strojů a hurá se přesvědčit, jestli je to vše pravda. Těšíme se na Vaši návštěvu.

 

A už jsme se dočkali :

"Pionýr" Jawa 555 je zpět, je ve stylu retro. Vy takový akorátní, Vy k němu moc nechoďte. Jistě by Vám vadilo, že je celý s lisované rýže, čí bambusu - vlastně z laminátu. Barva je pěkná, od originální k nepoznání, až na ten dněšní lesk, ale to už je doba. Průser, a obzvláště u limitované serie jsou linky. Jsou nalepené ze zlaté samolepící folie.

Další, co mě na tomto čínském stroji vadí je tachomert. Je použit se seriové Betky. Je samozřejmě celý umělohmotný a je skoro přes celý vršek reflektoru. Startovací páka je z nepochopitelných důvodů vystrčena o zbytečné 2cm ven, což trochu vadí pravé noze.

Jízdní vlastnosti se jeví jako skvělé. Já to těžko mohu posoudit, když jsem na ničem z této kategorie ještě nejezdil, ale již první stupěn má velkou snahu nás -řečeno slovy tatrováka- "zatlačit do sedadel"

Ostatně jaké velké popisování. Tento stroj s limitované serie s výrobním číslem 14 je již v depozitu Malého Muzea Malých Motocyklů a první seznámením s ním bude na brněnské MotorTechně 28.10.2006 na výstavišti. Od 29.10. pak bude součástí expozice v MMMM v Bystřici nad Pernštejnem.   

 

MALÍŘSTVÍ - NATĚRAČSTVÍ, Vladimíra Mahlová Prosecká Kostelní 251, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem

 Mobil: 603 274 816, web: www.malirstvi.jihlavsko.com, e-mail: prosecky.tatra@worldonline.cz

Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies

XIX./II. Memoriál Františků Proseckých - 10. 08. 2024 

!!Z technických důvodů není možné vložit letáček. Všem se omlouváme!! 

 

 

 

 

   

Letáček i s mapkou kudy k nám do Depozit Muzea veterán TATRA klubu Bystřice nad Pernštejnem

                                                 Po kliknutí na obrázek se Vám ukáže správně a jde vyzvětšovat na podrobnou mapku.

OTEVŘENO : květen, červen  a  září : pouze víkendy, so - ne 10.oo - 17.oo

červenec - srpen : každý den 10.oo - 17.oo

mimo tuto dobu je možná domluva na mob. tel.: 603 27 47 69, 603 50 64 42, email : prosecky.tatra@worldonline.cz

Vstupné na rok 2022 jednotlivec 80,- děti základní školou povinné, důchodi a družiny nad "tucet" osob 50,-Kč

Vstupné na rok 2023 jednotlivec 90,- , děti základní školou povinné, důchodci a družiny (nad tucet osob) 50,-Kč. 

Vstupné na rok 2024 jednotlivec 90,- , děti základní školou povinné, důchodci a družiny (nad 12 osob) 50,-Kč.