František Prosecký - malířství - natěračství | veteran muzeumKostelní 251, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem, tel.: 566 552 789, e-mail: malirstvi@jihlavsko.com
Aktuality
Levné ubytování Vysoké Mýto, Penzion u Bakaláře

Na pozvání Karla Kupky vyrážíme ve čtvrtek 9.6.2011 na výstaviště do Brna, kde končí II. veletrh historických vozidel CLASSIC SHOW, který je součástí AUTO SALONu. V pavilonu "A" nás vítá T 87 - ukázka práce firmy ECORRA. V zápětí se nás ujímá Jirka Hemzal, jehož firma dokáže i nemožné se dřevem. Ostatně několik takovýchto prací tu je k vidění.

Uprostřed pavilonu na kožených sedačkách probíhá živá debata jistě po celou dobu trvání akce. Myslím, že kdyby trvala ještě týden, či dva, bude stále o čem povídat. Honza Martof  nám ukazuje co vše se dá vyfotit na stroji značky Rudge a myslím, že se dá jeho práce pochválit. Manželku krátce před odjezdem sem navštívila její kadeřnice, a tak přesvědčuji kluky z ECCORY aby nastartovali jejich práci a prověřili kvality práce této kadeřnice.

 

Zásahových vozů Veřejné Bezpečnosti, VB či dokonce Diplomatické Policie tu je také dost, ale posádky nejsou k vidění, že by byly u monitorů ? Či u pultů ?

Ukázka nádherného stavu veterána "Z" a náherného typu Tatry - bohužel takováto leštěnka ten valníček nemohl nikdy být. A taky nějaká motorka, a na prodej. Ten soutěžní péráček je nádhera, že?

Nádherná Laurinka od p.Samohýla, a jestlipak víte, proč tam je to sedátko na stupačce? Protože to není Tatra a tak tu sedával mechanik ! Jedna z mnoha brněnský "Zetek", a taky Tatra 75.

Pohled na celou sestavu vozů "Z", u Z 6 nestor brněnských veteránistů Olda Križka a Karel u své nejnověší Zetky v nálezovém stavu, ale nádherně funčním stavu. To nám předváděl na požádání a opravdu ten dvoutaktní speciál chytal na první otočení klikou, stějně jako Tatra.

Olda sezval stroje Sunbeam a tím byla tato expozice vyhodnocena jako nejlepší. Vždyť taky tu krom auta, několika motocyklů nechybělo ani jízdní kolo této značky. Naproti byl zase k vidění Porsche v provedení Targa s šestiválcovým, vzduchem chlazeným boxerem.

Ještě koukneme na značku Holber v zajímavém barevném provedení, plácneme po zadečku T 87 a usedáme do pracovní Tatra Bety a zase hurá domů, pracovat na lihovar. Tento výlet stál za to zdržení. Karle díky za pozvání, povedlo se Vám to.

 

MALÍŘSTVÍ - NATĚRAČSTVÍ, Vladimíra Mahlová Prosecká Kostelní 251, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem

 Mobil: 603 274 816, web: www.malirstvi.jihlavsko.com, e-mail: prosecky.tatra@worldonline.cz

Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies

XIX./II. Memoriál Františků Proseckých - 10. 08. 2024 

!!Z technických důvodů není možné vložit letáček. Všem se omlouváme!! 

 

 

 

 

   

Letáček i s mapkou kudy k nám do Depozit Muzea veterán TATRA klubu Bystřice nad Pernštejnem

                                                 Po kliknutí na obrázek se Vám ukáže správně a jde vyzvětšovat na podrobnou mapku.

OTEVŘENO : květen, červen  a  září : pouze víkendy, so - ne 10.oo - 17.oo

červenec - srpen : každý den 10.oo - 17.oo

mimo tuto dobu je možná domluva na mob. tel.: 603 27 47 69, 603 50 64 42, email : prosecky.tatra@worldonline.cz

Vstupné na rok 2022 jednotlivec 80,- děti základní školou povinné, důchodi a družiny nad "tucet" osob 50,-Kč

Vstupné na rok 2023 jednotlivec 90,- , děti základní školou povinné, důchodci a družiny (nad tucet osob) 50,-Kč. 

Vstupné na rok 2024 jednotlivec 90,- , děti základní školou povinné, důchodci a družiny (nad 12 osob) 50,-Kč.