František Prosecký - malířství - natěračství | veteran muzeumKostelní 251, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem, tel.: 566 552 789, e-mail: malirstvi@jihlavsko.com
Aktuality
Levné ubytování Vysoké Mýto, Penzion u Bakaláře

Sobotní poledne na náměstí v Bystřici n.P. - sice nesvítí, ale hlavně neprší : 

Účast vypadá na skoro 50automobilů a 20motocyklů

Než ale samotný sraz začne čekají nás ještě nějaké práce. Třeba stavba rampy a podia. Prohlídku, zda rampu pro najíždění vozidel stavíme dobře a pevně letos (ostatně jako každý rok), má Von Cit - aliaz Beník.

Stavebniny  Marko svým vozidlem s hydr.rukou posílají objednané palety. A může začít stavba rampy. 

Rampa postavena. Stavitelé se občerstvují a "profesor-stavební dozor" odpočívá. Vždyť to byla šichta !!!

Ještě zkouška nosnosti rampy.

Tak Vás, Milane s Radkou a koníkem Tatra 137/138, tak Vás jsme potřebovali již večer, aby jste udělali tu zkoušku nosnosti. 

Citroen 2CV v provedení "Užovka" (v roce 2006 obdržel tento exponát cenu organizátorů za nejobdivuhodnější výkon v závodu Czech Wrecks London - Praha), motor - dvouválec boxer  versus  Tatra 603 s motrem V 8 .

A začíná hodnocení : Praga Piccolo 1931 - 1.místo za původnost. Od starosty města Bystřice n.P., ing.Karla Pačísky a rodiných příslušníků Proseckých přebírají účastníci ceny za Memoriál Frant.Proseckého seniora.

Tatra 87 z roku 1947 ve stavu v jakém ještě před pár lety byla užívána v normálním provozu v Rakousku, odkud ji současný majitel p.Veleba z Velké Bíteše koupil a po nejnutnějších opravách provozuje už jako automobil na relaxaci a bývá ozdobou srazů historických vozidel.  Přes prázdniny je tento kousek k vidění ve veterán Tatra MUSEU BÍTOV. 

Tatra 57a Sport 1936 - opět první místo, přesně tak, jak na to majitelé Standa a Jindra  Balášovi jsou zvyklí. Aby taky né, vždyt ta nádherná tatřička si to zaslouží, což stvrzuje potleskem i sám pan starosta hostitelské Bystřice n.Pern.

Tatra 12 včetně manželů Maruškinových si odváží cenu za první místo ve vytrvalosti a houževnatosti s niž se všichni tři zůčastňuji mnoha srazů historických vozidel a s Františkem Proseckým seniorem bývali pravidelnými bojovníky o přeborníky republiky v soutěži veteránů.

Bedřich Nechvátal s Pragou Piccolo z roku 1926 - první místo za nejstarší vozidlo. V takovémto stroji to je pohoda jezdit, nedá se nikam pospíchat. Prostě pohoda - přesně taková jako má s současné chvíli kolega Viktor, pravou rukou se opírající o reklamu firmy POHODA  pana Jedličky, jenž obdaroval některé účastníky psacími potřebami.

 

Truhlářství Hemzal - nádherný valníček brněnské firmy Z nám představili Hemzalovi se své rodinné sbírky. Ten si také zasloužil medaili za první místo a to nejen ve své kategorii.

Další  kousek od brněnské Z. Opět Hemzalovi. Jejich rodina by musela být velmi početná, aby mohli přijet ze všemi kousky co již mají ve své sbírce. A to se tam najde i nějaká Tatra, přesto, že jsou největší sběratelé těchto "Zetek" .

A teď zase jedna Tatra, typ 57 zvaná Hadimrška. První místo za původnost, vždyť i větší část laku je původní a to je tatřička z roku 1935.

 

Tatra 700, rokem výroby 1997 to určitě veterán není, ale vzhledem k počtu vyrobených kusů (seriově 58 a pár kousků s náhradních dílů), vůz určitě sběratelský. 

Mimo soutěž přijel zavzpomínat na Fr. Proseckého sen. i pan Barchánek z Čebína se svojí T 87.

Jeden z pořadatelských vozů brněnského Praga klubu - A 150 s řídícím Pavlem Trávníčkem a navigátorem Davidem.

A tady máme další proudicový vůz z produkce Tatry. Tentokrát to je typ T 600, zvaný Tatraplán. Tady vidíme zvláštní  lištu na přední kapotě (znak a lišta každý zvláště), čímž byly vybavovány vozy ministerstva financí jak nám zdělil majitel vozu, dlouholetý kamarád Františka seniora.  

Za další první místo přebírá pan Dymáček, majitel nejenom této Škody - Tudor, ale i renovátorské firmy na historická vozidla, cenu s rukou pana starosty a to kvalitní sadu šroubováků, které věnovala firma Wera Werk - výrobce utahovacího nářadí z Bystřice nad Pernštejnem.

Walter - rok výroby 1930. Majitel František Gurský si rozhodně zaslouží  cenu za první místo a to nejen ve velikosti vozidla.

Fiat 600D - r.v.:1969. Na tomto sraze poměrně mladý veterán, ale o to co je mladší a menší, a to je líbivější. Posádka : Bartoš otec a syn z Bystřice nad Pernštejnem obdržela též cenu za první místo.

DALŠÍ FOTKY BUDOU PŘIDÁVÁNY. SLEDUJTE TYTO STRÁNKY I NADÁLE !

 

MALÍŘSTVÍ - NATĚRAČSTVÍ, Vladimíra Mahlová Prosecká Kostelní 251, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem

 Mobil: 603 274 816, web: www.malirstvi.jihlavsko.com, e-mail: prosecky.tatra@worldonline.cz

Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies

XIX./II. Memoriál Františků Proseckých - 10. 08. 2024 

!!Z technických důvodů není možné vložit letáček. Všem se omlouváme!! 

 

 

 

 

   

Letáček i s mapkou kudy k nám do Depozit Muzea veterán TATRA klubu Bystřice nad Pernštejnem

                                                 Po kliknutí na obrázek se Vám ukáže správně a jde vyzvětšovat na podrobnou mapku.

OTEVŘENO : květen, červen  a  září : pouze víkendy, so - ne 10.oo - 17.oo

červenec - srpen : každý den 10.oo - 17.oo

mimo tuto dobu je možná domluva na mob. tel.: 603 27 47 69, 603 50 64 42, email : prosecky.tatra@worldonline.cz

Vstupné na rok 2022 jednotlivec 80,- děti základní školou povinné, důchodi a družiny nad "tucet" osob 50,-Kč

Vstupné na rok 2023 jednotlivec 90,- , děti základní školou povinné, důchodci a družiny (nad tucet osob) 50,-Kč. 

Vstupné na rok 2024 jednotlivec 90,- , děti základní školou povinné, důchodci a družiny (nad 12 osob) 50,-Kč.